(Przepis Julii – instagram.com/fit_funnygirl/)
Od razu uprzedzam, nie czuć cukinii! Testowane na moim rodzeństwie, które nie cierpi cukinii! Bardzo słodziutkie. Cała blaszka ma tyle kalorii co dwa kawałki zwykłego browni! No to co? Do roboty!
4 łyżki mąki kokosowej
4 łyżki mąki kukurydzianej
Pół szklanki erytrytolu (mniej)
3 łyżki kakao
2 jajka
2, 5 szklanki startej cukinii
1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
Cukinię ścieramy na grubych oczkach. Odsączamy z namiary wody. Następnie wszystkie składniki mieszamy w misce i blendujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na godzinę. I teraz najtrudniejsze. Musimy czekać godzinę, czując ten pyszny zapach brownie w całym domu! 😂😍
Super wilgotne bezglutenowe brownie z cukinii

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *