mgr inż. Sylwia Brzozowa – dietetyk, technolog żywności

Jestem absolwentką podyplomowych studiów na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na specjalizacji Dietetyka w Chorobach Wewnętrznych i Metabolicznych oraz absolwentką studiów podyplomowych w Instytutcie Żywności i Żywienia na kierunku Bezpieczeństwo żywności i żywienia. Jestem technologiem żywności, ukończyłam Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie ze specjalizacją Technologia żywności i żywienie człowieka.

Jestem zwolenniczką diet, które są zdrowe, w pełni zbilansowane, pełnowartościowe i ułożone dla każdego pacjenta indywidualnie. Nie ma bowiem dwóch identycznych osób – każdy z nas ma inny organizm, wiek metaboliczny, potrzeby żywieniowe, schorzenia czy cele diety.

Układając jadłospisy nie kieruję się panującymi w danym momencie modami dietetycznymi, lecz wybieram łatwo dostępne (także cenowo) produkty, dzięki temu jadłospisy są łatwe w przygotowaniu, nie wymagają dużych nakładów pracy, nie zniechęcają do przygotowania posiłków. Podczas kuracji dietetycznych nie zalecam wspomagania się suplementami diety.

Serdecznie zapraszam!